3.4 TAPAHTUMAT LISÄSIVÄT TUNNETTUUTTA
Ensimmäistä kertaa Freenet-hanke sai huomattavaa julkisuutta, kun MAP-media järjesti vuonna 1992 yhdessä HPY:n kanssa videokonferenssin japanilaisten, sveitsiläisten, amerikkalaisten ja suomalaisten koululaisten kesken. Videon välityksellä nähtiin osa Suomen itsenäisyyden 75-vuotisjuhlasta Tampere-talossa. Siinä koululaiset esittivät vuorollaan syntymäpäiväonnittelut juhlivalle Suomelle. Itsenäisyysjuhla välitettiin katsojille suorana lähetyksenä TV2:n kautta.
Freenetin avajaiset olivat lokakuussa 1993 TKK:n Täydennyskoulutuskeskuksessa Tapiolan Revontulentiellä. Vieraita oli paikalla lähes tuhat, ja silloinen opetusministeri Riitta Uosukainen markkinoi hanketta lämpimästi juhlapuheessaan. Opetusneuvos Kalevi Kivistö piti juhlapuheen. Tiedotusvälineet kiinnostuivat asiasta, ja Freenetin kävijämäärä kasvoi välittömästi.
Myös Freenetin 1-vuotisjuhlat oli näyttävä tapahtuma. Tilaisuudesta oli suora video-yhteys USA:n varapresidenttiin Al Goreen, joka kampanjoi maailmanlaajuisesti tietotekniikkapalvelujen demokraattisuuden puolesta.
Vuosien varrella Freenet on ollut mukana lukuisissa erilaisissa koulumaailmaan ja kansalaisjärjestötoimintaan liittyvissä tapahtumissa ja toistuvasti mm. Educa-, Next Step- ja ITK-messuilla. Heurekassa Freenetillä oli vuoden mittainen pysyvä näyttely vuosina 1995-96. Tapahtumiin osallistuminen oli erittäin tärkeää markkinoinnin kannalta. Myös asiaan jo vihkiytyneet opettajat innostivat muita tulemaan mukaan.