1.1 MAP-MEDIA EDELLÄKÄVIJÄNÄ
Vuonna 1990 aika todettiin kypsäksi telemaattisen viestinnän aloittamiselle. Toimintaan ryhdyttiin seuraavana vuonna toteuttamalla kokeiluhankkeena kahden toimittajan, Heikki Korpisen ja Eero Nurmikon, kehittämä MAP-media. Ideana oli, että jokaista aihetta käsiteltiin lyhyesti painetussa lehdessä, mutta laajempi versio jutusta oli luettavissa tekstipohjaisena verkosta HPY:n ja Telen palvelimelta.
Kaikki mediasta kiinnostuneet koululaiset, opiskelijat, heidän vanhempansa ja opettajat saivat ensimmäisinä Suomessa ilmaisen sähköpostitunnuksen. – Kouluilla oli kuitenkin aluksi vain yksi tunnus.
MAPin päätoimittajaksi tuli Heikki Korpinen ja sen ulkoasusta vastasi Eero Nurmikko. Nimensä media sai kartasta (map), johon merkittyjen kohteiden avulla koululaiset pystyivät liikkumaan tiedon maailmassa.
Paperiversiota tehtiin kymmenisen numeroa. Jokaisessa oli jonkin yleishyödyllisen yhdistyksen tai yhteisön maksama A2-kokoinen juliste, jolla katettiin painokustannukset. Painosmäärä oli 25 000. Lehden aineisto meni alusta asti kirjapainoon digitaalisessa muodossa. Opetushallitus antoi koulujen osoitteet postittamista varten.